Ghid clienti

1. Când am nevoie de un peisagist?

Există mai multe situații în care te poți afla:

  • începi construcția unui ansamblu de clădiri și accese, iar terenul este liber de vegetație.
  • începi construcția unui ansamblu de clădiri și accese, iar terenul are vegetație ce poate fi revalorificată peisager.
  • achiziționezi un teren cu clădiri existente, dar acesta este liber de vegetație.
  • achiziționezi un teren cu clădiri existente, dar acesta are vegetație ce poate fi revalorificată peisager.
  • ești proprietarul unui teren cu clădiri existente, iar vegetația și/sau celorlalte elemente de grădină trebuie reabilitate peisager.
  • ești proprietarul unui teren cu clădiri existente și dorești o reamenajare peisagistică.
  • dorești o revigorare din punct de vedere estetic și de compoziție a amenajării existente.
  • ești în situația de a dori să faci modificări în amenajarea existentă și ai nevoie de asistență de specialitate.
  • întâmpini probleme de natură funcțională, estetică, stilistică, de întreținere, fitosanitară, etc, în amenajarea existentă.

Momentul oportun este cel ales de tine, iar noi îți stăm la dispoziție să lucrăm împreună.

2. Care sunt serviciile de care am nevoie?

Acestea variază funcție de dorințele tale, de situația din teren, de bugetul alocat, etc.

Cele două tipuri de servicii oferite de noi – proiectare peisagistică și consultanță peisagistică pot fi suportul unui proiect complet.

Însă, segmentele de servicii pe care le doriți pot varia, de la achiziționarea unui proiect complet, la optarea doar pentru o schiță de proiect (un plan simplificat, ce conține doar idei generale despre amenajare), și până la asigurarea serviciului de consultanță și asistență în implementarea unui proiect propriu sau acordarea de informații de specialitate în condițiile punctuale de rezolvare a unei probleme apărute neprevăzut în amenajarea existentă.

Toată această paletă de servicii le asigurăm și decidem împreună oferta care ți se potrivește.

3. Am acceptat oferta, ce urmează?

După semnarea contractului și achitarea avansului, funcție de oferta detaliată în contract și de comun acord, începem derularea operațiunilor solicitate. Durata realizării serviciilor solicitate va fi precizată în contract.

Într-o primă etapă te vom ruga să răspunzi întrebărilor din CONSULTANȚĂ ONLINE/PROFIL CLIENT, dacă nu ai facut-o deja. Vei primi un rezumat al ideii de amenajare pliat pe caracteristicile tale. În acest moment ne cunoaștem.

A doua etapă este vizita în teren, îți vom solicita documentația tehnică despre suprafața supusă ambientării peisagistice, vom realiza măsurătorile necesare, vom colecta imagini și date din teren. Tot acum vom duce discuții de principiu la fața locului.

A treia etapă este cea a prezentării de către noi a soluției de ambientare sub forma unei schițe de proiect, care va include împărțirea pe funcțiuni a spațiului, trasarea acceselor, aleilor, axelor de perspectivă, vor fi propuse materiale de construcție, elemente funcționale și de design, și nu în ultimul rând, o paletă variată de elemente vegetale. În acest moment vom discuta amănunțit și în detaliu soluția agreată.

A patra etapă este aceea în care vei primi de la noi o antemăsurătoare cu necesarul de materiale.

A cincea etapă este cea prin care noi îți oferim posibilitatea de a-ți face propriul deviz - AUTODEVIZ, prin acordarea accesului la o bază de date cu furnizori de materiale de construcții, echipamente, instalații și material vegetal, de unde îți vei alege singur, atât sursa, cât și prețurile din necesarul de materiale (antemăsurătoare). În acest moment se vor face ajustări la soluția de ambientare, funcție de baza de materiale aleasă de tine.

A șasea etapă estea aceea în care noi deja am făcut toate modificările necesare croirii soluției de ambientare peisagistică și îți cerem opinia finală. În acest moment noi avem toate informațiile necesare întocmirii seviciilor solicitate, în forma finală.

A șaptea etapă este aceea a predării serviciilor stipulate în contract. Predarea documentelor se face pe baza unui borderou (piese scrise, piese desenate, documentație de specialitate suplimentară, etc) și prin semnarea procesului verbal de predare-primire.

4. Am documentația de proiect completă, cum îl implementez?

Așa cum este și motto-ul nostru ”Fă-ți grădina singur. Eu te ajut!”, noi încurajăm punerea în operă a soluției peisagistice ajunsă la forma finală și achiziționată de către tine, prin mijloace proprii.

Desigur, poți opta pentru o firmă specializată pentru serviciul de execuție și cel de întreținere ulterioară, în varianta completă.

Însă, poți atribui lucrările mai ample și mai dificile unei firme de execuție (de ex. lucrările de construcție alei, piscine, de montaj sistem de irigații, gazon rulouri, etc), iar cele care necesită mai puțin efort, dar mai multă pasiune și, desigur, disponibilitate (de ex. plantarea de arbori, arbuști, plante floricole, lucrări de întreținere periodică sau curentă, modificări minore în ambient, etc) să fie executate în regie proprie, iar noi îți oferim serviciul de consultanță de specialitate, complet sau la cerere.

Vei descoperi că implicarea directă în amenajarea și întreținerea propriei grădini este o activitate relaxantă, nu foarte dificilă, iar noi te ajutăm s-o realizezi cu succes.

5. De ce ne alegi pe noi?

Pentru că venim cu o deschidere mai mare spre comunicare și acordăm preferințelor tale interesul cuvenit, pentru că te rugăm să te implici, te ascultăm cu atenție, iar pentru orice sugestie sau soluție creativă sau practică din partea noastră, argumentăm.

Pentru că tu știi cel mai bine ce ți se potrivește, iar noi modelăm cu ajutorul elementelor de design peisagistic, antropice și naturale, și al tehnicilor de proiectare, nu ”spații verzi”, ci spații-ambient.

Pentru că-ți creăm ambientul peisagistic al tău și pentru tine. Și te ajutăm să-l pui în operă.

Iar pentru asta suntem bine pregătiți profesional, avem răbdare și te ascultăm, căutăm cea mai bună soluție, discutăm orice problemă apărută, argumentăm detaliat și cu profesionalism, suntem deschiși și creativi, cunoaștem “gramatica” asocierii plante/plante și plante/elemente construite, iar plantelor le ”înțelegem” modul de viață și le punem în valoare puterea de seducție. Pentru că nu folosim șabloane, ci îndrăznim!

Designul peisagistic este un exercițiu de artă.